RESIDENCES

some of our favourite PROJECTS

221A Street

Langley | Renovation | Farmhouse rancher

The true farmhouse kitchen, mixing bold traditional colours, natural elements, ship lap and beamed ceiling details makes for the perfectly crafted farmhouse. Layering in metallics, farm house sink and an industrial inspired hood fan adds charm and a curated feel to this traditional space. No compromise spared with storage, function or innovation.

Main + 25th

Vancouver | New build | Transitional family home

A young Vancouver family, full of love for their family, with a relax yet sophisticated lifestyle.This new build home was centred around the living space, the kitchen truly turned in to the heart of the home. Designed for a growing family, a kitchen to grow with the family while taking some inspiration for the relaxed farm house feel and hustle and bustle feel of Singapore.

Main + 27th

Vancouver | New build | Modern family home

A space crafted for a professional couple, with inspiration from the metropolitan hustle and bustle. Layering modern shapes, textures and contrasting tones makes for a kitchen with personality. Adding a punch of personality with a dramatic colour to the backsplash paired with a very liveley natural veneer of walnut millwork makes for dramatic kitchen space.


LONSDALE AVE

North Vancouver | Renovation | Traditional kitchen

An herritage inspired kitchen filled with technology and innovation. When working with the home owners we realized they fell-in-love with the home based of the charm and quirks of the space. Making feature and adding nods to the tradition made for a very elegant and curated space.

1st Ave

White Rock | Renovation | Eclectic study

Found objects and keep sakes passed down from generations was a key inspiration for the home office space. While taking inspiration for a childhood cabin on main island and layering in industrial metal elements creates a space layers with charm and the perfect backdrop for the home owners collection of found objects and family keep sakes treasures.

WEST 20TH

West Vancouver | New Build | Modern family home

A kitchen for a busy family for six, this growing family were in the process of creating the perfect home for the family to keep growing with. From the girls attuning soccer practice to sending them off the university. The developed around form and function with no compromise to style.


CYPRESS PLACE

North Vancouver | Condo renovation | Modern eclectic

A space inspired by the surroundings, this treat house is perched above North Vancouver with inspiring views. materials and textures were inspired and take from the surround million dollar views the couple fell in love with when purchasing their home In the tree tops. Mixing lots of materials, texture and tones made this space truly reflect the moody surrounds and the view the home owner fell in love with.

KOHLER SHOWROOM

Vancouver | Millwork | West coast modern

A working timeless kitchen for a metropolitan city showroom, something sophisticated and simple that would connect well With different tastes of styles and needs. This kitchen was inspired by mixing and matching textures, metals and materials While keeping a common thread of scale and balance from the thickness of the countertop to the proportion of millwork.

WESTERN LIVING LOUNGE 2018

Vancouver | Exhibition | West coast modern

Working on spaces such as the #JBD Lounge at the Vancouver Home + Design show takes our team our for a true team building experience, pushed the limits on our design process and the execution and problem solving of minimal resources and time. This space is a true reflection our the JBD teams solution finding skills.


BAYVIEW ROAD

Lions Bay | Renovation | West coast modern

A master bathroom located in the beautiful lions bay with views of mountains, trees, open waters, tankers traveling by and some visiting pods of Whales. This small bathroom is packed with function, storage and use for the busy professional family. We flipped the true thoughts of material on its head. Millwork crafted by Quartz, countertops from reclaimed wood and towel bars made from galvanized pipe in the Home Depot plumbing section.

DAYANEE SPRINGS

Coquitlam | Renovation | Modernkitchen

A condo renovation for a busy homeowner, this homeowner is full of personality and brings a new sight of function to a true kitchen to North America. Playing with texture, while keeping this condo kitchen light, bright and feeling larger than it truly is. Packed with oversize cook and refrigerator for the “condo norm” really reflects the home owners style of living and not the cookie cutter box of a condo living.

RUSSELL AVE

White Rock | Renovation | An entertainers kitchen

A kitchen for that entertainer. While crafting the perrfect kitchen for an entertainer the eat at kitchen table was removed and the kitchen doubled in size. an island crafted from tow slabs of quartz was crafted to house a intimate wine chit chat or beomce the buffer for a grand Christmas party. This kitchen is packed with form and function for any event.


221A Street

Langley | Renovation | Modern Farmhouse

With the love of the Pacific north west waters. Mixing bleached textural woods, natural stones and harsh metals and blues inspired by surrounding bodies of waters with washed up sun bleached woods contrasting With harsh metallic of tankers, white caps in the hear distance and deep blues along the horizon made for the perfect combination.

36TH AVE

White Rock | Renovation | Hampto chic

A family home renovation, at times this process if more emotional for the client that just selection finishing materials. This space pulled out the homeowner, who she is and who she is going to be. Developing spaces at times is more than just selection a paint finish, designing millwork and crafting unique details. These are spaces that craft and reflect the homeowners.

WESTPORT COURT

West Vancouver | Renovation | Transitional kitchen

Mastery of flip, this homeowner had their eye on an investment property. The JBD team was able to assist in solution finding, where to splurge and where to hold back. This renovation project we worked closley with the homeowners on crafting a harmonious home that would connect with the future buyer, a place they could see themselves settling down, growing a family for years to come.